Przepisy
- Po prostu wielka purchawa
- Sok z kiszonych buraków
- Pieczone słodkie ziemniaki, ze swieżą figą i owczym serem
- Makaron soba z migdałowym sosem
- Ogórki małosolne ekspresowe
- Bakłażan na ostro
- Risotto z dzikiego ryżu
- Zielone spaghetti z cukinii
- Kuskus z zielonym groszkiem
- Biała fasolka ze szpinakiem
- Pieczona dynia hokaido z młodą, białą fasolką
- Grilowany koper włoski z sosem cytrynowym
- Dal z czarnej soczewicy
- Mazurek pomarańczowy
- Cykoria z fenkułem w winnym sosie
- Sałatka z papaji
- Zrób sobie bajgle
- Jagnięcina z rozmarynem
- Kompot z suszu
- Festiwal Serników
- Smażone rydze z czosnkiem
- Pataty z kardamonem
- Słodkie guziczki
- Pumpkin Cheesecake
- Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie
- Zupa z pora
- Tarta ze śliwkami i świeżym tymiankiem cytrynowym
- Kiszona marchewka
- Sałatka z bobu z młodą marchewką
- Zupa szczawiowa
- Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną
- Szparagi
- Biała fasolka z młodym szpinakiem i owczym serem
- Sałata z mlecza
- Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i mlekiem kokosowym
- Quinoa z avocado i kozim serem
- Chipsy z jarmużu
- Konfitura z gorzkich pomarańczy
- Smażony śledź
- Zupa z ciecierzycą
- Pieczone warzywa z sosem z anchois
- Kremowa zupa chrzanowa!
- Duszona czerwona kapusta
- Risotto z porem i cukinią
- Cytrynowy deser z mascarpone
- Naleśniki
- Święta, święta i po świętach
- coś świątecznego
- Pęczak z pieczoną marchewką i orzechami
- Purée z marchewki
- Kasza jaglana z pieczonymi warzywami
- Membrillo
- Ziołowy omlet
- Dyniowe ratatoille
- Spaghetti z pieczoną papryką, bazylią i serem robiola
- Sos malinowy
- Kwiaty cukini w cieście nadziewane mozarellą
- Kasza orkiszowa z pomidorami
- Pieczona dynia hokkaido z karmelizowaną cebulą
- Czatnej ze śliwek i cebuli
- Smażony makaron ryżowy z zielonym groszkiem
- Ricotta
- Herbata z mięty i tymianku
- Gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów
- Caponate siciliane
- Placki z dyni z sosem ze świeżych pomidorów
- Chłodnik
- Pieczona ryba jak w Trabucco
- Zielona fasolka z serem roquefort i truskawkami
- Omlet ze świeżymi ziołami
- Zupa krem ze szparagów
- Kompot z rabarbaru
- Leniwe
- Małosolne
- Pieczone młode buraki
- Azjatycka zupa domowa
- Kasza jaglana z zielonym pesto
- Pasztet z ryby
- Wegetariańska zupa pho
- Sernik love
- Kotleciki z kaszy jaglanej
- Zupa z soczewicy
- Chai
- naleśniki z owczym serem, szpinakiem, pomidorami i sosem.....
- Dżem z pomarańczy
- Pasternak
- sushi maki
- Tempura z warzyw i nie tylko
- Puttanesca
- Gorąca czekolada z chili i kardamonem
- Zupa krem z selera i ziemniaków
- Śledzie ze świeżym ibmirem i cytryną
- Biscotti migdałowo-pomarańczowe
- Ryżowe naleśniki
- Tagin z ryb i warzyw
- Quinoa na czerwono
- Słodko słone brownie
- Banana pancakes
- Pieczone buraki z sosem z anchois
- Tarta z gruszką i serem pleśniowym
- Pieczona dynia z ciecierzycą
- Zupa z dyni
- Chlebek codzienny
- Wytrawna tarta śliwkowa na orkiszowym spodzie
- Owsianka na wodzie ze śliwkami i balsamico
- Risotto z grzybami
- Zupa krem z pomidorów
- Szarlotka "sypana"
- Pieczona papryka
- Aromatyczna zupa z cukinii
- Naleśniki gryczane z kozim serem
- Tarta tatin z pomidorami
- Chutney z śliwek
- Makaron żytni ze świeżym pesto
- Morska ryba duszona z porem i marchewką
- Ciasto z morelami
- Grillowany łosoś
- Indyk pieczony w ziołach
- Tortilla z kurkami
- Morelowe crumble
- Awanturka jajeczna
- Lasagne z jajkami sadzonymi i bakłażanem
- Carpaccio z cukini
- Pieczona cukinia z kurkami
- Śniadanie mistrzów – frittata
- Szparagi z pikantanym sosem truskawkowym, zielonym pieprzem i gorgonzolą
- Dorada z pieca z plasterkami ziemniaków
- Młody szpinak z kozim serem i pikantnymi truskawkami
- Pikantna konfitura z truskawek
- Duszona młoda kapsuta
- Tarta orkiszowa z rabarbarem
- Tarta orkiszowa ze szpinakiem i pomidorami
- Koktajl truskawkowy
- Płatki owsiane ( 5 przemian)
- Naleśniki z owocami
- Szparagi
- Mała zupka ze świeżych pomidorów
- Ramen z makaronem soba
- Gnocchi z sosem gorgonzola
- Azjatyckie pesto
- Pstrąg z bazyliowym sosem
- Tajska sałatka z ogórka i mango
- Ciasto ze śliwkami
- Tarteletki orkiszowe z anchovis
- Mazurek czekoladowy, mazurek kajmakowy
- Bananowe ciasto
- Szybkie krewetki tygrysie z zielonymi peperoni.
- hummus, focaccia
- Zupa fasolowa
- Risotto z pieczonym czosnkiem
- Skorzonera
- TRUFLE RUMOWE
- Sernik cytrynowy
- Zupa krem z pieczonych buraków
- Miłość do buraka
- Scones i lemon curd, czyli w hołdzie Królowej
- Brokuły na parze ze słodkim sosem winegret i prażonymi orzechami
- Kolacja indonezyjska- nasi goreng, tempeh i bumbu
- Konfitura z karmelizowanej cebuli
- Risotto z dynią i anchovis
- Muffinki z kozim serem
- Duszony pstrąg z fenkułem
- Z wolnej Woli – prawdziwa włoska pizza
- Ryż jaśminowy z prażonym sezamem i sałatką z wodorostów z marynowanym imbirem
- Awanturka jajeczna
Książka „Klapsa czy konferencja?”

Nasza książka jest zupełnie inna niż wszystkie. Oprócz wielu wypróbowanych przepisów i wyjątkowego designu, dwóch kolorów okładki, ma ciekawą formę pamiętnika.
Każdy rozdział zaczyna sie od zabawnej historyjki z życia głownej bohaterki, która to urządza parapetówkę, leczy kaca, zaprasza rodziców na obiad i tak dalej. Opowieści te łączą sie z różnymi daniami, które to serwuje sobie i swoim najbliższym ta urocza osoba.
Co my tu z zresztą będziemy o tym opowiadać, to trzeba przeczytać!
Na zachęte obejrzyjcie sobie z bliska kilka stron.