Wpis
- 21. 02. 2010, Magdalena
-
Poznajcie nie tylko brytyjską historię na talerzu
Sobotni wieczór. Wielu na balangach. Nieliczni w pracy, a reszta przed telewizorami. I ja też dzisiaj, pomimo tego że znad komputera, jednym uchem śledzę co tam na kuchni.tv. I tak mi przyszło do głowy żeby zareklamować wam mój ulubiony program kulinarny. Bohaterowie programu aktorka komediowa Sue Perkins i krytyk kulinarny Giles Coren sprawdzają na własnej skórze jak jadało się w bardzo dawnych, dawnych i całkiem niedawnych czasach. Na sukces tego progamu składa się połączenie rewelacyjnych osobowości, oraz świetny pomysł. Sue i Giles na początku każdego odcinka poddają się dokładnym badaniom lekarskim. Następnie na tydzień przenoszą się w czasie. Zamieszkują dom z epoki i odżywiają się potrawami przygotowywanymi zgodnie z oryginalnymi przepisami i w oryginalnych ilościach. Całość okraszona jest rozmowami z historykami i ciekawymi anegdotami o postaciach historycznych. Na końcu odcinka porównywane są wyniki badań sprzed i po skąd płyną zaskakujące nieraz wnioski.
Poprostu uwielbiam ten program. Jest na maksa śmieszny i mądry. Akurat dzisiaj jest premiera nowego odcinka. O 15:05. Myślę że ci którzy za bardzo zabalowali akurat się obudzą.- Słowa–klucze:
- polecamy
Niedawne wpisy
Twój komentarz
Książka „Klapsa czy konferencja?”

Nasza książka jest zupełnie inna niż wszystkie. Oprócz wielu wypróbowanych przepisów i wyjątkowego designu, dwóch kolorów okładki, ma ciekawą formę pamiętnika.
Każdy rozdział zaczyna sie od zabawnej historyjki z życia głownej bohaterki, która to urządza parapetówkę, leczy kaca, zaprasza rodziców na obiad i tak dalej. Opowieści te łączą sie z różnymi daniami, które to serwuje sobie i swoim najbliższym ta urocza osoba.
Co my tu z zresztą będziemy o tym opowiadać, to trzeba przeczytać!
Na zachęte obejrzyjcie sobie z bliska kilka stron.
Komentarze
mgd napisał(a) 21. 02. 2010 o 0:33:
Magdalena napisał(a) 21. 02. 2010 o 23:35:
Asia napisał(a) 22. 02. 2010 o 11:06:
mgd napisał(a) 01. 03. 2010 o 19:19: